Verbondenheid, troost en inspiratie door gebeden uit alle tradities

DEN HAAG, 11 mei 2020  – Bahá’í-gemeenschap Nederland heeft in samenwerking met vrienden van andere wereldreligies de website www.gebedvoorallen.nl gelanceerd.

De laatste maanden is onze planeet terecht gekomen in een crisis met betrekking tot de  volksgezondheid die zijn weerga niet kent. De impact van deze pandemie op de economie, de gezondheidszorg en de maatschappij is zo groot dat het onmogelijk is zelfs een voorzichtige schatting te maken. De verspreiding van dit coronavirus zorgt wel voor een zichtbare eenheid en verbondenheid van de mensheid aangezien het welzijn van de één nu volledig afhankelijk is van het welzijn en de gezondheid van alle mensen.

In gebeden vinden mensen kracht, inspiratie, moed en troost om angsten en onzekerheden een plek te geven en gezamenlijk de verbinding te zoeken met de naasten. Juist nu merken wij dat de behoefte aan gebed groot is en daar waar dit nu niet gezamenlijk beleefd en uitgesproken kan worden in moskeeën, kerken, synagogen of tempels is het belangrijk dit online bereikbaar en toegankelijk te maken voor een ieder die het gebed zoekt of het eigen gebed wilt delen met de ander.

Het was bijzonder om te zien hoe mensen uit de diverse religies en levensbeschouwingen in Nederland mee wilde werken aan het tot stand brengen van deze website. Een geestelijk verzorger deelde dat ze deze website graag zou willen gebruiken voor patiënten in het ziekenhuis waar ze werkt en een rabbijn liet weten graag mee te willen werken aan een initiatief wat zorgt voor meer verbinding, juist in deze tijd.

De website “gebedvoorallen.nl” voorziet in heilige en inspirerende teksten om te lezen of om deze zelf te plaatsen en te delen. Ze kunnen gedownload worden en via verschillende sociale media-kanalen gemakkelijk in de vorm van een fraaie kaart verzonden worden naar uw naasten. Er zullen steeds nieuwe gebeden gedeeld worden en de hoop is om de website uit te breiden met muziek en interreligieuze gebedsbijeenkomsten.