“De aarde is slechts één land, waarvan alle mensen de burgers zijn”

~ Bahá’u’lláh

Klik hier voor Perzische vertaling

 

DEN HAAG, 19 februari 2024 – In de ochtend van 12 februari, in de Iraanse stad Qaemshahr, had een groep jonge bahá’ís zich verzameld in een privéwoning van een bahá’í-vrouw, Maryam Zabihi Zamani, toen vijftien agenten van het Ministerie van Inlichtingen het pand binnenvielen, in een aanval op simpelweg het verwerven van kennis. De jonge bahá’ís waren in het huis om een examen af te leggen als onderdeel van hun informele studie aan het Bahá’í Instituut voor Hoger Onderwijs. De Iraanse regering verbiedt jonge bahá’ís om aan de gevestigde universiteiten van het land te studeren, waardoor bahá’ís worden gedwongen om thuis en in informele groepen samen te komen om op universitair niveau te kunnen studeren.  »

Klik hier voor Perzische vertaling

DEN HAAG, 24 januari 2024 – Een groep van meer dan 150 Iraanse mensenrechtenactivisten, sociale en politieke activisten hebben een krachtige publieke verklaring ondertekend (in het Perzisch met Engelse vertaling) waarin ze de “nieuwe golf van arrestaties tegen bahá’ís en hun beroving van fundamentele mensen- en burgerrechten” veroordelen.  »

Klik hier voor de Perzische vertaling

DEN HAAG, 5 januari 2024 – Landbouwgrond, rijstvelden en walnotenboomgaarden van bahá’í-families in het dorp Ahmadabad, een weelderige en vruchtbare landbouwgemeenschap in de provincie Mazandaran, zijn deze week met geweld in beslag genomen door Iraanse functionarissen die het land namens de Iraanse regering opeisten.  »