Doe mee aan de #OurStoryIsOne Twitter-storm zondag 18 juni: Dag van de executie van 10 bahá’í-vrouwen in Shiraz

DEN HAAG, 16 juni 2023 – Doe mee met de Bahá’í International Community (BIC) in een Twitter-storm op 18 juni 2023, ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de executie van 10 bahá’í-vrouwen in Shiraz, Iran, die in één nacht werden opgehangen vanwege hun geloof. De campagne #OurStoryIsOne is ter nagedachtenis aan hen en opgedragen aan alle Iraanse vrouwen, van elk geloof en elke achtergrond, die vandaag de dag hetzelfde pad blijven bewandelen en offers brengen voor gerechtigheid en gelijkwaardigheid in Iran. 

Doe mee met de Bahá’í International Community (BIC) in een Twitter-storm op 18 juni 2023, ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de executie van 10 Bahá’í vrouwen in Shiraz, Iran, die werden opgehangen vanwege hun geloof

De campagne #OurStoryIsOne duurt een jaar lang en gaat op 18 juni van start met een Twitter-storm (van 19.30 tot 21.30 uur) ter ere van de executie van de 10 bahá’í-vrouwen. De campagne zal het hele jaar doorgaan, met wekelijkse publicaties van bijdragen die al zijn binnengestroomd om de campagne te ondersteunen, evenals evenementen en initiatieven op sociale media. 

We nodigen overheidsfunctionarissen, ngo’s, kunstenaars, supporters van de mensenrechten in Iran en het publiek uit om zich bij ons aan te sluiten als we de lange strijd voor gelijkwaardigheid van man en vrouw  in Iran en het moeizame pad dat vele Iraanse vrouwen door de decennia heen hebben bewandeld, gedenken.

#OurStoryIsOne heeft opgeroepen tot artistieke bijdragen en publieke verklaringen die het gedeelde verhaal laten zien dat bestaat tussen alle groepen in Iran en hun offers en inspanningen voor gelijkwaardigheid. Een stortvloed van creatieve bijdragen van leden van het publiek, steunbetuigingen van ambtenaren en prominente personen, en openbare evenementen hebben de campagne al onder brede aandacht gebracht.

De 10 bahá’í-vrouwen werden geëxecuteerd omdat ze geloofden in een geloof dat gelijkwaardigheid van man en vrouw, eenheid, rechtvaardigheid en eerlijkheid promoot. De vrouwen werden één voor één opgehangen, in het holst van de nacht, waarbij ze elk getuige moesten zijn van de dood van de volgende vrouw in een schrijnende poging om hen te dwingen hun geloof af te zweren. Niemand deed dat.

Twitter-storms zijn periodes van intensief posten op het sociale media platform in een poging om een boodschap te versterken en een breder publiek en steun aan te trekken. Berichten moeten de hashtag #OurStoryIsOne gebruiken (#داستان_ما_یکیست in het Perzisch) om te worden meegeteld en om de algemene campagne online te helpen “trending” te maken.

Bron: https://www.bic.org/news/join-ourstoryisone-twitter-storm-18-june-day-execution-10-bahai-women-shiraz