Nieuwe internationale website van de Bahá’í-gemeenschap gelanceerd

Den Haag, 21 januari 2015, (BWNS) — De officiële website van de wereldwijde Bahá’í-gemeenschap, http://www.bahai.org/ is in een nieuwe versie gelanceerd die de laatste fase in de ontwikkeling van een officiële aanwezigheid op het web laat zien die teruggaat tot 1996. De site verkent de overtuigingen en geschriften van het Bahá’í-geloof en presenteert de ervaringen van diegenen overal ter wereld die, geïnspireerd door de leer van Bahá’u’lláh ernaar streven bij te dragen aan de verbetering van de samenleving.

21 januari 2015

De herziene site belicht twee brede onderwerpen– “What Bahá’ís Believe” en “What Bahá’ís Do” – en is voorzien van een nieuwe presentatie van de Bahá’í Reference Library.

Het onderdeel getiteld “What Bahá’ís Believe” beoogt een selectie te tonen van de centrale overtuigingen van het Bahá’í-geloof in een paar thematische gebieden, zoals Het Leven van de Geest, God en Zijn schepping en Universele Vrede. “What Bahá’ís Do” verkent hoe bahá’ís, samen met diegenen die hun aspiraties delen, werken aan sociale vooruitgang.

De site bevat ook een nieuwe versie van de Bahá’í Reference Library, de gezaghebbende online bron van de Bahá’í-geschriften, met geselecteerde werken van Bahá’u’lláh, de Báb, ‘Abdu’l-Bahá, Shoghi Effendi en het Universele Huis van Gerechtigheid, evenals andere bahá’í-teksten.

Bron: http://news.bahai.org/story/1037