Breaking: Iraanse overheid intensifeert vervolging van de bahá’ís met buitensporige huizensloop en landroof

DEN HAAG, 11 augustus 2022 —

In een wrede escalatie, en slechts twee dagen na eerdere aanvallen op bahá’ís door heel Iran, hebben tot 200 Iraanse regerings- en lokale agenten het dorp Roshankouh, in de provincie Mazandaran, waar een groot aantal bahá’ís woont, afgesloten en gebruiken zwaar materieel om de huizen van de bahá’ís te slopen.

  • Wegen van en naar het dorp zijn versperd.
  • Iedereen die de agenten probeerde uit te dagen, werd gearresteerd en geboeid.
  • Agenten hebben de mobiele apparaten van de aanwezigen in beslag genomen en het filmen verboden.
  • Buren zijn gewaarschuwd om in hun huizen te blijven en mogen niet filmen of fotograferen.
  • Vier huizen die in aanbouw waren, zijn reeds verwoest.
Zo’n 200 nationale en lokale Iraanse overheidsfuncionarissen hebben het dorp Roshankouh afgesloten en gebruiken zwaar materieel om de huizen van de bahá’ís te slopen

 

De autoriteiten installeren robuuste metalen hekken om de toegang van de bahá’ís tot hun eigen huizen te ontzeggen.

De bahá’ís in Roshankouh zijn in het verleden vaak het doelwit geweest van inbeslagnames van land en het slopen van huizen. Maar deze stap volgt op weken van intensivering van de vervolging van de bahá’ís: de afgelopen weken zijn er meer dan 100 bahá’ís gearresteerd of hebben er invallen in hun huizen plaatsgevonden.

“We vragen iedereen om hun stem te verheffen en op te roepen om deze vreselijke daden van flagrante vervolging per direct  te stoppen. Elke dag is er nieuw nieuws over de vervolging van de bahá’ís in Iran, waaruit onmiskenbaar blijkt dat de Iraanse autoriteiten een stappenplan hebben dat ze uitvoeren, eerst flagrante leugens en haatzaaiende uitlatingen, dan invallen en arrestaties, en vandaag landroof, bezettingen en de vernietiging van huizen”, zei Diane Ala’i, een vertegenwoordiger van de Baha’i International Community bij de Verenigde Naties, verwijzend naar de afgelopen weken. “Wat is het volgende? De internationale gemeenschap moet optreden voordat het te laat is.”

Bron: https://www.bic.org/news/breaking-iranian-government-intensifies-bahai-persecution-outrageous-demolition-homes-and-land-grabs