BIC sluit zich bij Arabische leiders aan om SDGs te bevorderen

DEN HAAG, 13 december 2018 (BWNS) – Temidden van een toenemende bezorgdheid in de regio over de grote uitdagingen, zoals honger, gewapende conflicten, aantasting van het milieu, mensenrechten, en nog veel meer, kwamen Arabische leiders afgelopen maand bijeen in de Egyptische hoofdstad Cairo om de door de Verenigde Naties Sustainable Development Goals (SDGs)  te bevorderen. Het was de eerste keer dat de bahá’í-gemeenschap officieel aanwezig was bij een bijeenkomst die georganiseerd was door de Arabische Liga, een regionale organisatie van +- 20 landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

(V.l.n.r) Shahnaz Jaberi, een bahá’í-vertegenwoordiger uit Bahrein; Hala Al-Saeed, een overheidsfunctionaris uit Egypte; Hatem El-Hady, een bahá’í-vertegenwoordiger uit Egypte; en Solomon Belay, een vertegenwoordiger van de Bahá’í International Community bij het Addis Abeba-kantoor, bij het hoofdkantoor van de Arabische Liga in Caïro.

De jaarlijkse Arabische Duurzame Ontwikkelingsweek werd voor de tweede keer gehouden, van 19 tot 22 november jl., en was gericht op de inspanningen van de Arabische regio om de 17 wereldwijde doelstellingen inzake de Sustainable Development Goals in 2030 te behalen. ‘De deelnemers aan deze bijeenkomst toonden eigenaarschap over het vraagstuk van duurzame ontwikkeling door het op de agenda te zetten. Er werd een bewuste inspanning gedaan om ervoor te zorgen dat iedereen deelnam’, zei Solomon Belay, die namens BIC (Bahá’í International Community) de bijeenkomst bijwoonde. Dr. Belay, van het BIC-kantoor Addis Abeba, kreeg gezelschap van Shahnaz Jaberi uit Bahrein en Hatem El-Hady uit Egypte. ‘Het was belangrijk dat de bahá’í-gemeenschap deelnam aan een dergelijk forum, waar de leiders van de Arabische staten en regionale woordvoerders zich verenigden rondom de cruciale kwestie van duurzame ontwikkeling’, legt de heer El-Hady uit.

De BIC-vertegenwoordigers zagen een grotere bewustwording en meer inzicht bij de deelnemers ten aanzien van de SDGs in relatie tot de specifieke uitdagingen in de regio. De verklaring, Summoning Our Common Will: A Baha’i Contribution to the United Nations Global Development Agenda werd op het evenement verspreid.

Mevrouw Jaberi constateert dat de top een grote stap voorwaarts was in de regio en haalde de noodzaak om het gesprek te verbreden naar voren: ‘Het lijkt erop dat de focus verder moet gaan dan technologische en economische vooruitgang alleen. We onderstreepten het belang van morele waarden en spirituele inzichten in onze gesprekken gedurende het hele evenement’.

De bahá’í-vertegenwoordigers merkten ook op dat de conferentie de betrekkingen tussen mede-regionale actoren versterkte. Meer dan 120 diplomaten, overheidsfunctionarissen, vertegenwoordigers van regionale en internationale organisaties, bedrijven en academici woonden het evenement bij. Sprekers waren onder meer de secretaris-generaal van de Arabische Liga, de heer Ahmed Aboul-Gheit, de Egyptische premier Mostafa Madbouly en een aantal andere leiders uit de Arabische regio.

Bron: https://news.bahai.org/story/1299/