Kinderklassen in de wijk
homeActiviteitenKinderklassen in de wijk

Kinderklassen in de wijk

“Beschouw de mens als een mijn rijk aan edelstenen van onschatbare waarde. Alleen opvoeding kan de schatten ervan aan het licht brengen, en de mensheid in staat stellen daarvan profijt te trekken”, zo legt Bahá’u’lláh, de grondlegger van het Bahá’í-geloof, uit.

Bahá’ís hechten grote waarde aan de kindertijd. Kinderen hebben een liefdevolle en veilige omgeving nodig, waarin welzijn en ontwikkelruimte voor hoofd, hart en handen de basis moeten zijn. Opvoeding draagt niet alleen bij aan het welzijn en geluk van kinderen zelf maar ook aan de vooruitgang van samenleving.

Overal ter wereld - in steden, dorpen en wijken - worden kinderklassen georganiseerd voor kinderen tussen de vier en elf jaar. De klassen bieden programma’s met muziek, verhalen, lessen in dienstbaarheid, kunst, spelletjes en citaten uit de Bahá’í-geschriften.

De klasjes brengen essentiële deugden naar voren, zoals kennis van de Schepper, betrouwbaarheid, eerlijkheid en rechtvaardigheid. Hier krijgen kinderen een stevige basis mee om zich, als zelfstandig individu, goed voor te bereiden op materiële, intellectuele en geestelijke zaken.

Het zal een diepgaande invloed op de samenleving hebben wanneer kinderen al heel jong leren dat het helpen van anderen een bron van geluk is, of leren dat samenwerken veel meer oplevert, of begrijpen dat alle mensen van gelijke waarde zijn. Het is om die reden dat steeds meer jongeren en volwassenen zich willen inzetten als kinderklasbegeleider. En steeds meer ouders raken samen met hun kinderen betrokken bij het programma.

Op dit moment wordt er in Nederland hard gewerkt aan het opzetten van kinderklassen in de wijk. Daarvoor zijn getrainde kinderklasbegeleiders nodig.

Mocht u belangstelling hebben vanwege uw kinderen of wilt u zelf tot kinderklasbegeleider getraind worden, dan horen wij dat graag!

"In de kinderklas heeft mijn kind geleerd dat wereldvrede erg belangrijk is. Ik ben ook blij dat ze er leren hoe fijn het is om iets voor anderen te doen".
Mevrouw S. Jansen

"We hebben altijd veel lol en doen veel samen. Er is ook altijd wat lekkers en we praten over serieuze dingen zoals leven en dood, aardig zijn, en eerlijk zijn. Ook zijn we in het dorp naar een verpleeghuis gegaan en daar hebben we liedjes gezongen voor hele oude mensen".

Karin - 9 jaar

Uw kinderen zijn van harte welkom in de kinderklas!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een gemeenschap bij u in de buurt, vul uw gegevens hieronder in en zet bij "stel uw vraag" als onderwerp "kinderklassen in de wijk deelnemen".

*
*
*
*

laat dit veld leeg