Marokko: Menselijke bloei met een geestelijke basis
home- Marokko: Menselijke bloei met een geestelijke basis

Marokko: Menselijke bloei met een geestelijke basis

Marokko-Internationaal-Symposium.jpgEen halve eeuw geleden werden in het Koninkrijk Marokko bahá’ís om hun geloof terechtgesteld, nu was ook het Bahá’í-geloof uitgenodigd voor het “Internationale Symposium over Religie, Spiritualiteit en Onderwijs voor de Bloei van de Mens”.  De conferentie vond eind februari in Marrakesh plaats, aan de voet van het Atlasgebergte.

Initiatiefnemers waren de Guerrand-Hermès Foundation for Peace (GHFP) van 1996 en de Nations Alliance of Civilizations die in 2005 in het kader van de Algemene Vergadering van de VN door de regeringschefs van Spanje en Turkije werd opgestart. Beide organisaties gaan ervan uit, dat een wereldbeschaving op innerlijke beschaving zal berusten.

“De wereld is tegenwoordig met steeds weer nieuwe uitdagingen geconfronteerd, en tegelijkertijd met geweldige kansen doordat mensen zich kunnen verenigen in wereldomspannende solidariteit, in een groeiende globale samenleving die naar algemeen welzijn streeft”, aldus Scherto Gill , de secretaris-generaal  van GHFP. Om die kans te pakken moet de wereld “bloei” anders definiëren dan in economische termen, namelijk met verbondenheid op basis van een ethiek die voortkomt uit “een dieper bewustzijn van de spirituele dimensie van ons leven”.

Volgens Ming Hwee Chong van de Internationale Bahá’í-gemeenschap leidde dit tot discussie over godsdienstige en spirituele opvoeding. Bahá’ís zien religies als één in oorsprong en die eenheid als een treffend inzicht van volwassenheid. 
 
Bron: http://news.bahai.org/story/894