Meditatieve bijeenkomsten
homeActiviteitenMeditatieve bijeenkomsten

Meditatieve bijeenkomsten

In het drukke bestaan van alledag blijft er vaak weinig tijd over om ons los te maken van de dagelijkse beslommeringen en ons naar binnen te keren. Het is van groot belang dat wél te doen, zo wordt in de bahá’í-geschriften voortdurend benadrukt. Gebed en meditatie vormen geestelijke voedingsbronnen, die van even groot belang zijn als gewoon voedsel.

Veel bahá’í-teksten inspireren en leveren stof tot nadenken over de zin van het leven. Een voorbeeld uit de ‘Verborgen Woorden’ van Bahá'u'lláh:

Verborgen in Mijn onheuglijk bestaan en in de aloude eeuwigheid van Mijn Wezen, wist Ik dat Ik u liefhad, daarom schiep Ik u, legde Mijn gelijkenis in u en openbaarde u Mijn schoonheid.

Bahá'ís houden om deze reden bijeenkomsten in huizen en gemeenschapscentra, waarin gebed en meditatie centraal staan. Zij doen dat door samen met anderen te lezen uit hun Heilige Geschriften. Met deze bijeenkomsten willen zij de universele aard van bidden en mediteren benadrukken.

De bijeenkomsten bestaan uit verschillende onderdelen om aan de deelnemers van elke religieuze achtergrond of levensbeschouwing tegemoet te komen. Voor velen zijn deze lokale bijeenkomsten een verkwikkend rustpunt in de drukte van het dagelijkse leven.

U bent van harte welkom om mee te doen aan deze bijeenkomsten van gebed en meditatie!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een gemeenschap bij u in de buurt, vul uw gegevens hieronder in en zet bij "stel uw vraag" als onderwerp "meditatieve bijeenkomsten deelnemen".

*
*
*
*

laat dit veld leeg