Leerkringen in de wijk
homeActiviteitenLeerkringen in de wijk

Leerkringen in de wijk

Bahá’ís geloven dat de mensheid één is en dat er in eenheid een kracht schuilgaat die de hele wereld kan verlichten. Dit betekent dat mensen grote dingen kunnen bereiken als ze samenwerken. Bahá’í-leerkringen richten zich op het individu en de samenleving. Leerkringen bieden deelnemers de gelegenheid om na te denken over hoe de mensheid vooruitgaat en hoe ze aan dit proces kunnen bijdragen op een duurzame manier. Door de leerkringen begrijpen steeds meer mensen dat er veel verschillende manieren zijn om naar iets te kijken, en dat dit verenigbaar is in één visie, rijk aan perspectieven.

“Zo krachtig is het licht van eenheid dat het de gehele aarde kan verlichten.” – Bahá’u’lláh

De vooruitgang van de mens is gebaseerd op het idee dat die vooruitgang zichtbaar moet zijn zowel op het geestelijke als op het materiële vlak. De materiële vooruitgang is duidelijk zichtbaar in de huidige maatschappij, maar stappen maken op geestelijk gebied is in eerste instantie een persoonlijke reis. Tijdens de leerkringen wordt deze reis gemaakt en daaraan kan iedereen meedoen.

 

 

Tijdens de leerkringen worden de deelnemers aangemoedigd om zich uit te drukken via woorden, tekeningen, muziek, video of een ander middel. Een voorbeeld hiervan is te zien in het bovenstaande filmpje.

Het filmpje is gemaakt door een leerkring uit Zoetermeer. De deelnemers hebben hun ideeën bij elkaar gebracht en hebben een filmpje gemaakt waarin ze uitleggen wat het Bahá’í-geloof kan inhouden.

Het doel van de leerkringen is om een inzicht te geven in de manieren waarop de mensheid vooruit kan gaan. Dit wordt dienstbaarheid genoemd.

Een tastbaar voorbeeld van dienstbaarheid in de wijk is het geven van kinderklassen of jeugdgroepen. Na het volgen van verschillende leerkringen kunt u kinderen en jeugd helpen een weg te vinden in de huidige maatschappij waarbij het ontdekken en ontwikkelen van belangrijke eigenschappen voorop staat. Dit geldt zowel voor de kinderen en de jeugd als voor de begeleider ervan.

Als u geïnteresseerd bent in deelname aan een leerkring of u heeft vragen over de leerkringen dan kunt u het onderstaande formulier invullen. Als u aangeeft in welke plaats u woont kunnen wij u in contact brengen met bahá’ís in uw omgeving.

*
*
*
*

laat dit veld leeg